Alavus 66 Hotelli

Iisakki Järvenpää

Tervetuloa tutustumaan pohjalaiseen perinnetyökaluun

Iisakki Järvenpää kutsui yritystään Puukkoliikkeeksi ja vihasi sanaa tehdas. Hänen mielestään tehdas-sana tarkoitti samalla kaikenlaisen yksilöllisen käsityön menetystä ja kasvotonta tehotuotantoa. Nykyään tuotantolaitosta kutsutaan Iisakin toiveiden vastaisesti tehtaaksi, mutta kyllä Iisakkikin leppyisi jos näkisi, miten ja millaisia tuotteita siellä tänäänkin valmistetaan.

Nykyinen tehdasrakennus on valmistunut vuonna 1958. Kesällä 2014 valmistui uusi tehtaanmyymälä, jossa on huomioitu myös liikuntarajoitteiset asiakkaat. Tehtaanmyymälän yhteydessä on myös museo, jossa voi rauhassa tutustua yhtiön pitkään historiaan ja puukon valmistuksen syntyyn.

Tehdasmiljöö on kunnostettu mukavaksi matkailukohteeksi, jossa viihtyisällä joen rannalla voi viettää aikaa tutustuen puukkoihin sekä tehtaan historiaan ja tuotantoon. Voit tilata ennakkoon myös tehdaskierroksen. Käytössä on myös neuvotteluhuone, joka on vuokrattavissa esimerkiksi kokouksen pitopaikaksi.

Vanhat tuotantokoneet ovat näkemisen arvoisia jo itsessään. Vielä upeampaa on nähdä ne tuotantokäytössä vielä tänäkin päivänä! Kaikkea ei tarvitse tehdä Kaukoidässä, ja sen vuoksi Iisakki Järvenpään puukkotehtaassa esitelläänkin perinteistä suomalaista käsityötä oikein mielellään.

 

www.iisakkijarvenpaa.fi